محققان به شواهدی از وجود آب گرم بر روی مریخ دست یافته اند این یافته نشان می دهد سیاره سرخ می توانسته از حیات پشتیبانی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعه جدید دانشگاه لیستر و دانشگاه اوپن در زمینه آب بر روی مریخ نشان داد شکاف های هیدروگرمایی در اطراف دهانه های آتشفشانی مریخ را به گونه ای تحت تاثیر قرار داده که احتمالا یک محیط قابل زیست برای حیات میکروبی بوده است.
این تحقیق مشخص کرد دمای آب بر روی سیاره سرخ بین 50 تا 150 درجه سانتی گراد بوده است.
میکروب ها بر روی زمین می توانند در چنین شرایط دمایی آب زندگی کنند.
این تحقیق بر اساس جزئیات بررسی شهاب سنگ های مریخی بر روی زمین با استفاده از میکروسکوپ های قدرتمند در دانشکده فیزیک و اخترشناسی دانشگاه لیستر انجام شد. سپس محققان دانشگاه اوپن این یافته ها را مدل سازی رایانه ای کردند.
کاوشگران بر روی مریخ از جمله اسپریت، آپورچونیتی و کنجکاو سنگهای مریخی برای یافتن تاریخچه زمین شناسی این سیاره سرخ بررسی کرده اند.
این محققان وجود آب سیاره مریخ، دما و میزان آن را یکی از مهمترین سئوالات دانشمندان می دانند و می گویند در حالی که کاوشگران و مدارگردها در حال بررسی مواد معدنی بر روی مریخ هستند ما اینجا بر روی زمین نیز شهاب سنگهای مریخی داریم . این شهاب سنگ ها در سه گروه مختلف به زمین رسیده اند: shergottites، Nakhlitesو chassignites.
محققان این شهاب سنگ ها را بررسی کرده و می گویند در رگه های برخی از آنها می توان کانی های تازه شکل گرفته را مشاهده کرد.
تحقیقات دقیق در مورد کانی ها با استفاده از میکروسکوپ های الکترونی و میکروسکوپ انتقال الکترون نشان داده است نخستین کانی جدید شکل گرفته برای رشد در دیواره این رگه ها کربنات آهن بوده است.
این کربنات توسط آب غنی از دی اکسید کربن و در دمای 150 درجه سانتی گراد شکل گرفته است. زمانی که دمای آب به 50 درجه سانتی گراد کاهش یافته احتمالا کانی های رسی شکل گرفته اند که احتمالا پس از آن مرحله نامنظمی روی داده که همان ترکیب رسی را داشته است.
میکروب ها از تعاملات و واکنش های صورت گرفته در زمان شکل گیری کانی ها استفاده می کنند تا انرژی و عناصر ضروری برای ادامه حیاتشان را به دست آورند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Earth and Planetary Science Lettersمنتشر شده است.
خبرگزاری مهر
|
امتیاز مطلب : 307
|
تعداد امتیازدهندگان : 66
|
مجموع امتیاز : 66